Taiwan has become more isolated

Only available in Danish.

Taiwan står mere isoleret internationalt – uanset Taiwans informationsminister Phillip Y.M. Yang’s (PY) postulater om det modsatte i JP 14/9.Only in Danish

Af Michael Danielsen, formand for Taiwan Corner. Publisheret i Jyllands Posten d. 23. september 2011.
Taiwan står mere isoleret internationalt – uanset Taiwans informationsminister Phillip Y.M. Yang’s (PY) postulater om det modsatte i JP 14/9.

Tilnærmelserne mellem Kina og Taiwan i de seneste tre år burde have sparket døren til verden op for Taiwan, men østaten står mere isoleret. Taiwan er stadig ikke velkommen i internationale og regionale frihandelsaftaler. Reelt er det Kina, som nu dikterer, at Taiwan kun kan opnå frihandelsaftaler med lande, som Kina også har en frihandelsaftale med, f.eks. Singapore.

Det er næppe at komme ”ud af den internationale skygge” at deltage i verdenssundhedsorganisationen WHO i tre år med en årlig kinesisk godkendelse og samtidig deltage i færre aktive udvalg. Taiwan er også blevet ydmyget ved for første gang at blive oplistet som en provins i Kina af WHO.
Samtidig er det patetisk at høre PY’s ønsker om at købe våben i USA, når regeringspartiet har blokeret for det i flere år for at imødekomme Kina.
Sandheden er, at Taiwan i stigende grad opfattes som en del af Kina. Denne udvikling er en direkte konsekvens af regeringens Kina-venlige politik og dens endelige mål om forening med Kina. Netop derfor bliver udviklingen ikke bæredygtig og fredelig, da den går mod mere end 80 pct. af taiwanerne, der ikke ønsker at være en del af Kina. Valget i januar 2012 bliver afgørende for Taiwans fremtid.